CWO JO9-2 “Dansend met hakken over de sloot ”

Het is zaterdag 4 december, heerlijk voetbalweer op veld 2 en op de tribune…….wat zien we daar nou…..? Dansende voetbal Pieten met een heuse disco samen met onze Vlaardingse zangeres Nieke van Zanten. 

De activiteiten commissie van CWO heeft, netjes binnen de opgelegde maatregelen, een superleuk feest voor de kinderen (VoetbalsGoal, JO8 en JO9) georganiseerd. Na afloop van de wedstrijd mogen we dansen met de Pieten en een echt CWO-cadeau ophalen. Oh ja…de wedstrijd…tegen Zwaluwen JO9-2 staat op het punt om te beginnen. 

In de kleedkamer werd de opstelling besproken en werd er aangegeven door de trainers dat we vandaag lekker zouden gaan voetballen. (Auw! Was dat nou een Piet die pepernoten de kleedkamer in strooide?)
De bittere nasmaak van vorige week wilde we wegspoelen en dat gaan we vandaag doen door ons goed aan de posities te houden. Zeker nu er extra pepernoten energie in is gegaan. 

Gelukkig was Daniel er weer bij (was vorige week ziek) en onder aanleiding van aanvoerder (en keeper van de eerste 20 minuten) Dewi van deze week werd het complete team meegenomen in de warming up. 


We weten van dit team dat we niet altijd gelijk al wakker en scherp zijn waardoor binnen 1,5 minuut de bal er bij ons al in lag. Kan gebeuren, maar daarna ging CWO spelen zoals ze afgelopen woensdag op de training ook hadden gedaan. Vrijlopen, kijken naar elkaar, elkaar de bal gunnen, en hoppa daar was Mas al met de 1-1 met een lekkere ‘intikker’. Aslan en Rover in de verdediging, een stabiel blok, want doordat ze goed positie hielden kwam de bal bij “stofzuiger” Daniel die Darrell kon bedienen en schoof keurig met zijn linker wapen de 2-1 binnen. 

In de 2de 10 minuten kwam Issa in het veld voor Rover in de verdediging en mocht Fenne de ‘stofzuiger’ op het middenveld zijn. Na enkele herinneringen over de posities had Zwaluwen de kans gezien om de 2-2 al snel op het scoreboard te zetten. In deze fase werden we wat slordiger, maar kon Fenne nog wel via een mooie solo de 3-2 binnentikken. Opnieuw liep iedereen uit positie. Van onze vertrouwde dobbelsteen 5 opstelling was alleen nog maar een zakje dansende pepernoten overgebleven. 
Zwaluwen maakte hier handig gebruik van en maakte de 3-3. 

Oke…even wat drinken, luisteren naar de muziek en de opstelling doornemen voor de 3de 10 minuten.
Issa ging keepen, Mas en Dewi gingen even rusten, waardoor Rover met Aslan weer achterin kwam te staan, Fenne op het middenveld en Darrell samen met Daniel in de aanval. 

Daniel en Darrell wisten allebei te scoren waardoor het 5-3 was geworden. Kantekening voor deze 10 minuten is dat de trainers continu bezig zijn geweest om het zakje dansende pepernoten weer in een dobbelsteen 5 opstelling te coachen, en dat lukte eigenlijk maar zelden. 

In de time out voor de laatste 10 minuten hebben we nog even herinnerd dat we vandaag onze posities zouden proberen vast te houden. Na onze bekende “WIJ ZIJN CWO” gingen we met goede energie terug het veld in. Darrell en Aslan hadden alles gegeven en mochten ons gaan aanmoedigen. 
Dewi mocht Rover gaan assisteren in de verdediging, Fenne weer stofzuigen op het middenveld en Daniel en Mas in de aanval. Het spel ging op en neer. Lat! Wat een mooie trap van Fenne, maar wat een pech. Net niet. Zwaluwen maakte de aansluitings treffer 5-4…..wat spannend.
Het spel ging daarna op en neer, door enkele goede reddingen van Issa en goed verdedigend werk van Rover en Dewi wist Zwaluwen geen doelpunt meer te maken. Ook Fenne, Mas en Daniel hadden nog wat ‘kleine’ kansjes maar met de hakken over de sloot was het eindsignaal daar en de opluchting want de 5-4 overwinning was binnen!
Trainer…Trainer…? Mogen we dan nu gaan dansen?
“Ja meisjes en jongens, ga maar lekker dansen. Over de posities in het veld praten we in de training komende week nog wel verder…. 😉” 

Soms zit het mee en soms is het gewoon Sinterklaas periode!
Met het team hebben we op de tribune er nog een mooi feestje van gemaakt! 

Langs deze weg aan CWO en de activiteitencommissie en alle vrijwilligers die op welke wijze dan ook zijn of haar steentje aan dit feestje heeft bijgedragen, namens geheel JO9-2 ontzettend bedankt voor deze supermooie, vrolijke en gezellige herinnering!Pascal, Denise en Serge

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: