CWO JO9-1: Van zwart naar wit

Zaterdag 9 april 2022. Normale voetbaldag lijkt het, mooi weer, mooi veld, en een mooi complex. Er staat weer een wedstrijd gepland tegen Excelsior Maassluis, dit keer uit. Trainer Emre noemt dit altijd een ‘thriller wedstrijd’, omdat dit altijd een hele spannende match is. En ook deze keer wordt het weer een onvergetelijke ontmoeting! Trainers en toeschouwers gaan genieten van deze geweldige twee teams. Hou je riemen vast, het wordt interessant!

Trainer Haci wilde graag een avontuur; waarschijnlijk had hij vrijdagavond gekeken naar Toshiba en wilde spelen met een andere opstelling; 2-2-1. Panter Levy in het doel, Noa en Maldini Shane begonnen als twee centrale verdedigers achterin. We spelen met twee flanken, Lyam en Aras als flankspelers en Jelte als diepe spits. Mehmet is nog steeds een beetje ziekjes en begint als reserve. Het nieuwe plan is deels gelukt, binnen 5 minuten ontstonden er vier grote kansen voor Jelte en Aras. Helaas had de bal het Toshiba effect, hij wilde maar niet in de goal. En natuurlijk… de eerste kans voor Excelsior en meteen een doelpunt…en daarna nog een, en nog een en helaas nog een… Totaal de controle kwijt achterin, slapende blauwe-witters, geen idee wat we aan het doen zijn.. Trainer Emre denkt dat hij nog droomt, want hij kan zijn ogen niet geloven. Slechte organisatie op het veld, niks lukt, en we krijgen een zwarte donkere dag lijkt het!

Eerste 10 minuten 4-0 voor Excelsior Maassluis. We moeten iets doen, wakker worden toppers! Terug naar onze formatie, 2-2-1. Lyam mag rusten, en Mehmet mid mid. CWO begint te draaien…: doelpunt! Noa geeft een mooie lange bal aan Aras en Aras zag Jelte vrij lopen, speelt hem aan en eindelijk doelpunt. Mehmet pakt het middenveld uitstekend op, Excelsior Maassluis kan niet eens aanvallen. Onze JO 9/1 pakt alle ballen en creëert alleen maar kansen. Weer een mooie aanval, Mehmet neemt de bal aan, perfecte schijnbeweging en briljante poging. 4-2. We komen terug jongens, er is weer hoop! Onze kanjers gaan deze wedstrijd totaal omdraaien. Het signaal voor de rust valt. Het verschil is nog maar 2 doelpunten!

Trainer Haci heeft hoop, hij weet zeker dat we gaan winnen. Geen avontuur meer, lekker ons spel spelen. Jelte mag rusten en Lyam mag Aras helpen voorin. In de tweede minuut van de derde helft volgt een lange bal naar voren. Aras pakt de bal van het middenveld en gaat de man voorbij en met zijn ‘’speedy gonzalez’’ actie maakt hij 4-3. We are back to the world. Shane at alle ballen op achterin het veld, niets en niemand kon aan hem voorbij gaan. CWO geniet van het spel en onze kanjers willen winnen! En als wij willen winnen, dan winnen wij ook! Achterin zijn we scherp met Noa en Shane als 2 uitsmijters. Panter Levy houdt stand en schrijft 2 cruciale reddingen op zijn naam. Opgeven bestaat niet in het woordenboek van CWO j09-1!

De laatste 10 minuten gaan in, nog even doorbijten. Mehmet hoest zich suf, Aras heeft geen kracht meer, Lyam wil scoren. De trainers vertrouwen op dit geweldige team en de spelers geloven er ook in. In het begin van de laatste helft geeft Noa een geweldige bal langs de lijn richting Aras. Aras dribbelt naar voren en besluit te schieten en…4-4! Mooie actie, mooie goal. Trainer Emre gaat los, maar we willen winnen. Weer een knappe redding van Levy, een zeer belangrijke! Blauw-wit  neemt  hier geen genoegen mee en blijft aanvallen…. Een corner! Mehmet geeft een mooie voorzet aan Aras en Aras scoort met zijn knieën! 5-4 voor onze toppers! Trainer Emre is nu helemaal los, hij kan niet stoppen en rent door de bosjes heen. Opgeven bestaat niet in ons boekje. Nog een laatste aanval, een steekpass van Aras aan Lyam en Lyam scoort. Hij wilde dit zo graag en het is gelukt; 6-4! Van een zwart donker weekend naar een wit gezellig weekend. Wat een prestatie, wat een trots! Geweldig gedaan JO9-1. Trainers Haci en Emre zijn trots op jullie.

Aras zat na de wedstrijd huilend aan de kant, iedereen dacht dat hij pijn had…maar nee hoor, het waren tranen van blijdschap en van trots, op de strijd die geleverd is!!!