CWO JO8-1 te sterk voor VELO JO8-1

Vandaag moesten we aantreden tegen VELO JO8-1. We wisten, om mee te blijven doen voor de bovenste plekken in deze sterke Hoofklasse poule, dat er een goed resultaat nodig was.

Gelukkig waren we meteen scherp (was dit wat we hebben geleerd van de oefenpot tegen Victoria’04 JO9-1 afgelopen week? 10-3 winst) meteen laten weten dat we lekker willen voetballen.

De 1e kans was dan ook voor de thuisploeg. Boaz draaide mooi weg en had een lage voorzet in huis maar Noaquin kwam een teenlengte te kort om de openingstreffer te scoren.

De blauwhemden bleven druk houden en wisten toch op voorsprong te komen. Owen wist de bal op het middenveld op te pikken en besloot op te dribbelen en ineens te schieten. Dit had niemand verwacht, ook de keeper niet en stond vastgenageld  aan de grond. 1  –  0.

Met de wissels kwamen Iven en Miguel in het veld.

Deze twee bikkels lieten zich meteen gelden en veroverden een karrevracht aan ballen waardoor Onze Dribbelaar Djurriaan naar hartelust kon aanvallen. Djurriaan had een panklare voorzet op

Iven die de bal makkelijk kon binnenlopen 2  –  0.

VELO kwam er mondjesmaat uit. Ikra stond goed op haar post en zag meerdere pogingen in het zijnet verdwijnen. Voor CWO was het nog niet klaar voor rust. Onze aanvoerder van vanmiddag Salim speelde een ijzersterke wedstrijd. Verloor geen duel en kon met zijn snelheid een mooie rush beginnen. Onze rots kreeg vrij baan voor de bezoekers en mocht afdrukken. De afrondtrainingen betaalde zich nu uit. 3  –  0.

In de rust wisten we wat er te doen stond. De punten in Vlaardingen houden. VELO is een makkelijk voetballende ploeg die mocht het ruimte krijgen meteen gevaarlijk kon worden. We waren er dus nog niet.

Dit bleek ook na rust. Er werd meer druk gezet en CWO moest achteruit. Salim en Miguel hadden hun handen vol aan de buitenspelers van de groen rode brigade. Ze wist toch een gaatje te vinden in de verdediging maar keer op keer was daar Ikra die met katachtige reflexen haar doel schoon wist te houden. Toch was daar een richting verandert schot wat doel trof maar Ikra viel niets te verwijten. 3  –  1.

Na deze golf van aanvallen gooide Iven de wedstrijd in het slot door na een goede combinatie met Owen de bal snoeihard tegen de touwen te werken. 4  –  1.

Hierna leek VELO moegestreden en kon Boaz nog een keer aanzetten om zijn doelpuntje mee te pikken helaas zat er steeds een voetje of keeper tussen.

De eindstand bleef op een keurige 4  –  1 staan.

Wat een mooie prestatie!

In de komende weken (woensdag 04 mei) staat het hoofdklasse toernooi bij Alphense Boys op het programma ter voorbereiding op de voorronde van het Vlaardings Kampioenschap.

Herinneringen maken dat is wat we proberen!