CWO JO8-1 met de wind naar de winst!

De 4e fase in de Hoofdklasse E is eindelijk begonnen.  De 1e wedstrijd mochten we naar Wateringen voor de uitwedstrijd tegen VELO JO8-1.

Op het kunstgras merkten we al dat er veel wind stond en dat speelde ons het eerste kwart best parten. Het spel ging gelijk op maar we kregen de bal toch niet helemaal goed weg waardoor VELO met de wind in de rug steeds eerder de bal kon veroveren. vlak voor de eerste pauze was het raak voor de groen-rode 1  –  0.

In het tweede kwart probeerde we eerder druk te zetten om het lastiger voor VELO te maken om gevaarlijk te worden. Met de wind in de rug kon VELO vlak voor rust nog een keer afdrukken. De bal kreeg door de wind extra vaart en belandde ietwat tegen de verhouding in achter de goedkeepende Ikra 2  –  0.

In de rust werd er besproken dat we zeker niet kansloos waren maar dat er wel een schepje bovenop moest om VELO geen kansen meer te geven.

De tweede helft zaten we meteen goed in de duels.

Salim nam dit soms iets te letterlijk maar hij was wel degene die een cruciaal duel, op het middenveld, won waardoor Owen de bal kon oppikken. Onze dribbelaar speelde drie man voorbij en schoot al zijn skikunsten van de vakantie uit zijn benen. 2  –  1.

De Vlaardingers waren terug in de wedstrijd. Binnen de minuut hadden we weer een mogelijkheid te pakken. Boaz werd onreglementair naar de grond gewerkt en CWO kreeg een vrije trap te nemen.

Iven ging achter de bal staan en joeg de bal van 15 meter binnenkant paal tegen de touwen.  2  –  2.

De achterstand was weggewerkt.

We hadden al een paar keer gemerkt dat de wind een rol speelde. Nu was het Ikra die dit gebruikte om extra ver uit te schieten. Een ferme trap stuitte voor de uitkomende VELO keeper over hem heen zo het doel in. Wat een doelpunt! 2  –  3 door Ikra!

CWO stond weer in de stand waar het hoort. De duelkracht van Miguel en Noa kwamen nu erg goed van pas. Vele duels werden gewonnen. Miguel kon Djurriaan in stelling brengen. De technicus speelden tot twee keer toe de VELO verdediging aan flarden en was niet zelfzuchtig. Boaz wist, waarvan één met een slimme voetbeweging, twee keer af te ronden en zo de eindstand te bepalen. 2  –  5.

Een goede wedstrijd waar we hebben laten zien dat we wederom hebben laten zien dat we ons niet gewonnen geven na een achterstand. Aankomende zaterdag nemen we het thuis op tegen het fysiek sterke Verburch JO8-1.