CWO JO8-1 levert topprestaties in de Hoofdklasse

Vandaag stond onze laatste wedstrijd in de 2e fase, uit naar RVVH, op het programma.

In alle vroegte was iedereen keurig op tijd in Ridderkerk. We moesten het deze belangrijke wedstrijd doen zonder sterke middenvelder Boaz. 

We wisten dat we in deze Hoofdklasse poule nog een klein kansje hadden om bovenaan te eindigen maar dan moesten we wel zelf winnen.

Na een korte speech met natuurlijk de powersnoepjes van Melvin konden we het kunstgrasveld 2C gaan opzoeken. 

We begonnen meteen scherp. Scherper dan de thuisploeg, dat tijdens de Corona periode lastig trainingsarbeid had kunnen verrichten. 

De CWO (Bermuda) driehoek van Oda: Ikra, Miguel & Salim stond als een huis. Elke keer als RVVH dacht aan aanvallen verdween de bal in de handen van Ikra of waren het de sterkspelende Miguel en Salim die de bal afsnoepten.

Op het middenveld misten we dus de duelkracht van Boaz maar hadden afgesproken dat Owen, Noaquin en Iven extra hard zouden werken om de blauw-witten moeilijk te maken. Dit lukte aardig waardoor de Vlaardingse ploeg een licht overwicht begon te krijgen. We konden heerlijk duelleren met Miguel die ook nu weer knap een pass kon onderscheppen. Hierdoor konden we naar hartelust counteren. 

Djurriaan, onze nieuwe topper aan het front, begint zijn draai te vinden en kon een steekbal van Iven op waarde inschatten en zich met een slimme voetbeweging vrijspelen en uithalen.

De goede keeper van RVVH had geen kans.

0  –  1. 

RVVH (wat alleen van Soccer Boys had verloren deze editie) voelde dat er wat moest gebeuren via de spelmaker probeerde deze goedvoetballende ploeg de lans te breken. Ikra was dit keer (weer) een sta in de weg en keepte misschien wel de beste wedstrijd tot nu toe. (Ook complimenten aan de keeperstrainers) en hield haar doel schoon. 

Dat we als team stappen maken wisten we maar ook individueel zien we nu spelers groeien. 

Bij een uitbal was het Noaquin die de bal, zoals afgesproken, snel wist te nemen en deze panklaar bij Djurriaan in zijn voeten schoof. Ons goudhaantje twijfelde niet en kon de score voor rust verdubbelen. 

Of de uitbal stil had gelegen op de lijn kon bijna niemand beoordelen dus werd het doelpunt goedgekeurd. Heerlijke assist Noaquin!

0  –  2. 

Om er lekker in te blijven bleven we in de rust op het veld en hamerden de trainers Melvin, Jordy & Oda erop om niet te verslappen. RVVH was dan minder scherp in de duels maar voetballen konden ze! 

Ook in de tweede helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd waarbij de toeschouwers een mooie pot voetbal voorgeschoteld kregen. 

De spanning kwam ook nog om de hoek kijken toen RVVH via de derde corner op rij de bal achter Ikra wist te frommelen.

1 –   2. 

We zouden het toch niet uit handen gaan geven nu we zo hard werkten en we ons alle afspraken hielden. Zoals zo vaak was het weer Salim die een sta in de weg bleek voor de Ridderkerkers en de bal kon onderscheppen. De thuisploeg dacht juist aan aanvallen en stond te ver vooruit waardoor “de tandem Owen – Iven” vrij spel had. Owen met een slimme bal op Iven die meteen kon aanleggen en de, in het Oranje spelende CWO, op een veilige 1  –  3 kon schieten. 

Met nog vijf minuten te gaan schakelde RVVH bij.

Terwijl CWO en de leidsman dachten aan een vrije trap voetbalde RVVH gewoon door om 1-op-1 bij Ikra te komen. Deze werd knap binnen geschoten.

2 –  3.

Gelukkig is er met het klokje van Melvin niets mis en werd er op zijn aanwijzingen keurig na 40 minuten spelen afgefloten. 

Weer een knappe overwinning van de Vlaardingse ploeg.

Nu was het afwachten op het verlossende bericht uit Rotterdam waar XerxesDZB JO8-1 tegen angstgegner Soccer Boys JO8-1 moest spelen. 

Tot onze grote vreugde werd het 5 – 3 voor XerxesDZB. 

CWO JO8-1 beëindigt dus deze fase met maar 5 verliespunten uit 6 gespeelde wedstrijden en 13 punten boven Soccer Boys JO8-1 en RVVH JO8-1 die beide 6 verliespunten moesten toestaan. 

We weten echt wel dat het gaat om het plezier (en dat maken we ook) maar als je zo dicht bij de bovenste plaatsen staat wil je ook uiteindelijke weten of het is gelukt en de talenten daarvoor belonen met een mooie medaille 🥇 voor deze knappe prestatie. 

Dit hebben we gedaan! Jullie zijn toppers! 

Nog 1 weekje aftrainen met als afsluiter een oefenwedstrijd thuis tegen Poortugaal JO8-1. Daarna kunnen we ons opmaken voor een welverdiende weekjes vrij. 

🔵⚪️ 🔵⚪️

Deel dit bericht!
Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: