“CWO JO8-1 buigt maar breekt niet!”

Vandaag stond er een bijzondere wedstrijd op programma. Die van: CWO JO8-1 tegen Sparta (AV) JO8-2. In dit team spelen maar liefst twee oud-CWO spelers: Adam en Bertug dus dit beloofde wat.

Op het echte gras van VELD 2 bleek al meteen dat deze twee teams niet voor elkaar onder deden.

Een flinke dosis adrenaline kwam er aan te pas want voetballen tegen bekenden dat geeft iets extra’s. Veel duels dus. Er werd geen meter cadeau gegeven.

Sparta (AV) was iets vinniger in de duels en kon via de snelle rechtsbuiten twee keer tot een schotkans komen. Twee keer moest onze topper in het doel Ikra redding brengen. De keeperstrainingen van Rick en JP en de gedrevenheid van Ikra zelf hebben effect. Ze hield ook nu weer haar team in de wedstrijd.

In de 2e fase van de 1e helft moest CWO JO8-1 toch buigen. Door een geplaatst schot in de hoek van “onze” Adam kwam Sparta 0  –  1 voor.

CWO leek hierdoor even van zijn stuk en het geluk leek even aan de zijde van de Rotterdammers want twee minuten later was daar de frommelgoal van “onze” Bertug, zoals we die kennen maar ja nu tegen ons. 0  –  2.

We zijn een team waar werken in het bloed zit en blijven strijden maar moeten wel de meters blijven maken en de afspraken na blijven komen.

Een minuut voor de rust was daar het verdiende doelpunt. Via rots in de branding Salim en uitblinker Owen kwamen we toch in balbezit. Owen had zich vandaag de taak als stofzuiger aangemeten en had een heerlijke steekbal in huis waardoor Djurriaan vrij voor de Sparta keeper kwam en in de korte hoek kon afdrukken. 1  –  2.

Na rust begon CWO weer waar het was begonnen. Vroeg druk zetten en geen meter cadeau geven. Boaz en Noa werkte zich een slag in de rondte om maar de bal te veroveren en om hun team de wedstrijd weer in handen te laten krijgen. Sparta kwam maar mondjesmaat aan voetballen toe.

Toen CWO dacht aan de gelijkmaker was daar een schot van 15 meter van “onze” Adam. Hard en hoog zo over de uitstekend keepende Ikra. In deze fase toch een verrassende 1  –  3.

In de laatste fase van de wedstrijd besloten we alles op alles te zetten. We hadden recht op meer en namen meer risico. We drongen Sparta terug en hadden ze nu in de tang. Door een geplaatst schot van Salim kwam de bal voor de voeten van Iven en deze bedacht zich geen moment en kon met een vlammend schot laag in de hoek 2  –  3 aantekenen.

CWO was terug in de wedstrijd. Kon het nog?

De laatste vijf minuten waren ingegaan. Sparta leek vermoeid (zonder wissels aantredend) leek niet meer te kunnen brengen wat ze in de 1e fase konden waar CWO nog een keer extra kon aanzetten. Het was Miguel die zich van zijn beste kant liet zien en de bal wist te veroveren en meteen zoals getraind de bal vooruit te spelen. Nu stond het 1-op-1. Djurriaan omspeelde met een prima actie zijn directe tegenstander en kwam met een schot. Gelukkig was deze hard genoeg om via de keeper het net te vinden. 3  –  3!

Nu was het zaak om dit niet meer weg te geven met nog 3 minuten te spelen gebeurde dat ook niet en was een gelijkspel misschien wel een terechte uitslag.

Volgende week onze laatste wedstrijd in deze Hoofdklasse poule tegen Be Fair uit waarna we de balans kunnen opmaken.