CWO J10-1 versus Smitshoek J10-1

Nadat we vorige week bij Sparta de punten niet hebben meegenomen naar het Trimpad stond er vandaag wederom een zware tegenstander op het programma. Smitshoek… eerder dit seizoen waren zij een maatje te groot voor de blauw-witten. Afgelopen week hebben we naast hard trainen ook met elkaar een aantal afspraken gemaakt, met als doel om het onze tegenstander heel moeilijk te gaan maken.

Ahmed wilde experimenteren om met de punt naar achteren te spelen. Bij balbezit zouden we in de vijf-opstelling staan en in de omschakeling de verdediging wat versterken, kortom 1-3-1-1 of 1-3-2. We waren erg benieuwd hoe dit zou uitpakken.

De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat de ploegen dit keer aan elkaar gewaagd waren. Helaas kwamen we uit het niets door een afstandsschot onfortuinlijk op 0-1 achter. Door de tactische omzetting zagen we onze boys ook een beetje zoeken naar de balans. Toch zagen we al snel dat we er beter in kwamen en dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker 1-1 van Merdan. Onze “rots” was weer overal op het veld en hij verdient op basis van zijn inzet en energie iedere week wel een doelpunt.

Na de gelijkmaker gingen we door. We kregen een corner die genomen werd door Giovanni en werd maar half verdedigd door Smitshoek waardoor de bal weer bij Giovanni kwam. Hij stond misschien een meter van de achterlijn helemaal aan de zijkant maar wist bijzonder fraai te scoren…. een wereldgoal. Pierre van Hooijdonk had vroeger een mooie (vrije) trap maar onze Gio heeft er ook eentje hoor. Echt een goal die in de top 3 staat van mooiste goals dit seizoen.

We gingen de rust in met een 3-2 voorsprong. Het was een vermakelijke eerste helft met spanning en soms heel fraai voetbal.

In de tweede helft vloog Smitshoek erin, zij wilden sowieso weer winnen en opnieuw wisten de bezoekers als eerste te scoren: 3-3. Meteen daarna uit een vliegensvlugge counter kon Elyesa met een goed schot de bal tegen de touwen knallen. Hij vierde zijn goal met al zijn passie en voetballiefde!

De rust die we hadden in de eerste helft waren we even kwijt in de tweede helft. Ondanks het harde werken van onze kant. Tommy bleef lekker jagen, dit was ook een van de specifieke opdrachten voor hem en hij deed dit goed. Cas nam vandaag het zekere voor het onzekere joeg de bal een paar keer vakkundig weg. Dit zorgde ervoor dat we de tegenstander weer vast konden zetten. Goed gedaan Cas. Saffiero speelde af en toe met veel risico in zijn spel maar wat heeft hij toch een heerlijke pirouette en een gouden linker been! Jules stond ook weer zijn mannetje. Een beetje wennen aan de linkerkant, dat was nieuw voor hem. Ook konden we goed merken dat hij achterin iedereen ging coachen om een op een te staan. En dan tenslotte Bram… Keepen kan hij als de beste. Hij heeft bijna elke bal en heeft een pegel in zijn rechter been waar je u tegen zegt. Wat goed om te zien is, is dat Bram steeds meer varieert met een lange bal en een korte bal. Dit gaat soms goed en soms wat minder. Maar daar zijn we met zijn allen verantwoordelijk voor. Vrijlopen, vragen, communiceren naar elkaar, dat zijn taken van het hele team.

Maar goed terug naar de wedstrijd… We waren bij de 4-3 voorsprong gebleven, 3x raden wat er gebeurt… Smitshoek maakt inderdaad weer de 4-4 en erger nog…4-5! Paniek???

Nou een beetje maar waar Smitshoek goed in is, kunnen wij ook 5-5 (Gio).

Daarna weer Smitshoek 5-6. Wat een zinderende wedstrijd met passie en strijd. Ow bijna vergeten te vermelden… de goals werden vandaag gevierd alsof we de CL-finale speelden.

Top boys. Maar verliezen gingen we niet, wederom Giovanni die mocht afronden: 6-6! Met een verre uittrap van de keeper van Smitshoek werd het nog bijna 6-7 maar de lat voorkwam dat en dat was meer dan terecht.

Smitshoek bedankt voor deze heerlijke pot voetbal. Boys we zijn trots, jullie hebben weer een stap gemaakt waar zowel ouders, opa’s, oma’s, tantes en ooms en jullie trainers van hebben genoten. Hou dit vast en groei door!! We zeggen altijd dat het resultaat niet het belangrijkste is maar voor de mensen die verliefd zijn op statistieken, nog even het volgende: Sinds de voorjaarsvakantie staat de teller op 3 overwinningen, 1x gelijk en 1x verlies.

We wensen iedereen een fijn Pasen en tot over twee weken!