CWO 11-1 versus Smitshoek 11-2

Na twee gewonnen wedstrijden stond vandaag de kraker tegen Smitshoek op het programma. Onze tegenstander had tot vandaag (net zoals wij) nog geen punten gemorst. Dus het zou weleens een pittig potje kunnen worden….

Tijdens de wedstrijdbespreking hebben we de jongens op het hart gedrukt dat vanaf nu iedere tegenstander alles op alles zal zetten om van ons te winnen… Zo werkt dat nou eenmaal als je zelf bovenaan staat. En wij moeten keer op keer bewijzen dat we beter zijn. Het is daarom extra belangrijk om gemaakte afspraken goed uit te voeren en de volle concentratie vast te houden. Maar of dit lukte… Dat gaat u nu lezen:

We begonnen goed, na een ietwat rommelige fase van aftasten kregen we een aantal hele mooie kansen. Hieruit scoorden we maar 1x.

Een heerlijke countergoal die door Giovanni goed werd afgerond.

Helaas konden we niet doordrukken, Smitshoek kreeg steeds meer grip op het middenveld en wij kwamen onder druk te staan. Onze tegenstander was fysiek ook sterk en zette behoorlijk goed druk op de bal. Zij waren beter aan het overspelen dan wij…

Ons geluk vandaag was, dat wij individueel beter waren maar als team speelden we niet goed… Het was daarom ook niet gek dat het 1-1 werd.

Tommy en Jimmy maakten gelukkig de 2-1 en 3-1. Dit was dan ook de ruststand.

In de rust probeer je zo goed als mogelijk uit te leggen wat er goed gaat en wat er beter kan. In de tweede helft hoopten we dat we beter zouden gaan voetballen als team.

Maar helaas… het opbouwen van achteruit ging moeizaam, slordig en met onnodige fouten, dit leidde tot de 3-2. Daarna kwam weer door slordig uitverdedigen de 3-3 op het scorebord. Nu lijkt het of de achterhoede aan het falen was maar op het middenveld stonden we vaak te hoog en werd er niet goed meeverdedigd. Voorin veel balverlies en werd de bal ook niet lang vast gehouden. Tot de 3-3 hebben we amper kansen gecreëerd.

MAARRRRR dan komt toch wel de CWO spirit naar boven: Combinatie Wil Overwinnen

En dat zit er bij ons in. Na de 3-3 was er wel strijd en samenspel… De laatste 5 minuten waren goed ondanks dat er na de 4-3 van Elyesa nog een paar hachelijke momenten voor onze goal waren.

Kortom werk aan de winkel boys!!  Hetgeen je op de training leert, bal aannemen en passen of kaatsen dat willen we veel meer in de wedstrijd terug zien, als je bal inspeelt loop je meteen mee. Dat mag en moet beter!  Ook het omschakelen…. dat moet je niet sjokkend doen maar met een volle sprint. Je mag de tegenstander gewoon niet het idee geven dat er wat te halen valt op het Trimpad. De puntjes blijven lekker hier.

Op persoonlijke titel zeg ik dat ik niet tevreden ben met het vertoonde spel omdat ik weet dat jullie beter kunnen. Anderzijds als je een slechte wedstrijd speelt en je wint dan mag je blij/ opgelucht zijn. Volgende week wacht Kethel Spaland op ons… Die zullen alles op alles zetten om ons te verslaan maar wij gaan voor goud!!