Nieuwe ronde nieuwe kansen in de 2e klasse

Het doel van onze entree in de 2e klasse, begin dit jaar, was in ieder geval handhaving. Nou dat is prima gelukt, want met het jullie voetbalplezier hadden jullie ons en de supporters al overtuigd om door te gaan.
Het bezoek van Pascal en Pieter aan de KNVB was daarom kort, want de uitslagen en het aangeleverde beeldmateriaal met louter lachende gezichten, spraken voor zich en deed de KNVB rap besluiten om ons opnieuw in de 2e klasse in te de delen.
Zo stonden we op 12 maart op het veld in Blijdorp. Nee niet tussen de tijgers en de krokodillen, maar op de voetbalvereniging naast het CBR. Waar velen hun rijexamen hebben afgelegd, maar goed we dwalen weer eens af.
Helaas zonder Vince want die had tijdens de schoolweek een voetblessure opgelopen, dat was even schrikken en het zal nog even duren voordat hij weer op het veld staat. Alhoewel hij stond wel langs het veld, maar dan met krukken. Fijn jongen dat je je team kwam aanmoedigen.
Jullie begonnen nogal traag aan de wedstrijd en waren vooral bezig met wat de tegenstander wel en niet mocht doen. Door dat gepiep kwamen we na 5 minuten 1-0 achter. In de time out lukte het om jullie wakker te krijgen want daarna kregen jullie vat op de wedstrijd. Het was hard werken maar na 19 minuten lag (eindelijk) de 1-1 in de touwen. De voorzet van Eysan was precies goed op Mats, waardoor hij de bal vanuit zijn loop snoeihard binnenschoot. Goed geraakt Mats! Papa blij, supporters blij.
Raceranja-pauze
Het begin van de 2e helft begon geweldig er werd leuk gevoetbald, Di’shairo had na de aftrap al snel de bal afgepakt en mikte op Amylia, ze stond helemaal vrij en kon de bal eigenlijk zo binnenlopen 1-2, 22e minuut. Klasse aanval!
Nog geen minuut later hadden we de bal veroverd en kon Maas uittrappen. Die kwam bij Niek terecht, hij soleerde door het midden en besloot de 1-3, 23e minuut binnen te pegelen. Lekker!
Eysan maakte in de 26e minuut de 1-4, zij veroverde de bal van een verdediger en dribbelde opnieuw richting het doel, omspeelde de keeper en scoorde uitstekend!
Vlak voor de laatste time out maakte Blijdorp nog 2-4, kan gebeuren, maar we hebben het niet meer uit handen gegeven.
Wel was het weer hard werken, voornamelijk rond het doelgebied van Blijdorp. Di’shairo, Mats en Beau kregen en creëerden nog kansen maar zagen hun inzet net geen doel treffen, maar zorgden wel voor spanning en sensatie. Ook goed voor het amusement.
De eindstand 2-5, werd door Niek op het scorebord gezet in de 35e minuut. De keeper van Blijdorp mocht uittrappen, Niek zag de bal aankomen (controle, goed op je borst man!) legde ‘m voor z’n goeie schoen en schoot de bal in de touwen!