😊 Twee gezichten ☹

Het is zaterdag 20 november, de goede oude beste man is weer in het land, waardoor we een weekje hebben overgeslagen met wedstrijd spelen. Alle pepernoten en kruidnootjes zijn er afgelopen week kruimeltje voor kruimeltje afgetraind. Het team was er dan ook meer dan klaar voor om in alle vroegte om 08.30 te beginnen tegen Kethel-Spaland JO9-3. Dit team kennen we nog van de eerste fase waarin we destijds een 6-1 overwinning mochten laten noteren.

Onder aanleiding van aanvoerder Daniel van deze week werd het team meegenomen in de warming up.
Daniel is al eerder aanvoerder geweest en laat zich steeds meer zien buiten maar vooral in het veld.

We begonnen heel solide aan de wedstrijd, met Issa in de goal, Rover en Dewi als verdedigers.
Mas ging als middenvelder aan de slag om Daniel en Aslan in de aanval te ondersteunen.

De aftrap zoals geoefend ging goed en door goed voetbal waren we al snel gevaarlijk en voerde de druk gelijk op. Dit resulteerde in een corner voor CWO, aan de rechterkant. Ons linkspootje Aslan pakte de bal en ging er even goed voor staan. BAM! Nee joh, hij krult die bal er gewoon in 1 keer bij de 2de paal in wauwie wat een doelpunt! CWO was sterk, wat een combinaties, hier en daar werd de positie nog wel eens vergeten, maar u weet inmiddels uit vorige verslagen dat de trainers hier en daar daarmee een handje in helpen. Issa stond als een huis in de goal. Al de tips van de keeperstraining had Issa meegenomen en hield een paar keer de bal goed tegen. Met een mooie verre uittrap bereikte hij Daniel die zoals vooraf besproken het veld breed had gehouden. Aanname, kappen, draaien, GOAL! Wat kan het soms toch makkelijk zijn dat voetballen.

In de 2de 10 minuten mocht Rover alvast gaan uitrusten en zich klaarmaken om de laatste 20 min te gaan keepen. Voor hem in de plaats kwam de inmiddels herstelde Fenne in het veld. Met volle energie ging Fenne samen met Dewi de verdediging organiseren. Door deze goede verdediging kreeg Mas de bal die de bal bij onze ijzersterke aanvoerder Daniel bracht die op zijn beurt Aslan op maat wist te bedienen en netjes wist af te ronden. 0-3! Wat een leuk voetbal om naar te kijken.
Hier kan het Nederlands elftal gewoon nog van leren!

Met nog een super redding van Issa vlak voor het eindsignaal ging we pauzeren.

Met complimenten van de trainers, herhaling van de afspraken over veld breed houden en bal afpakken van de tegenstander gingen we de 3de tien minuten in.

Rover stond inmiddels in de goal en Darrell nam de plek van Mas op het middenveld over die voorin ging spelen. Darrell drukte gelijk zijn stempel op de wedstrijd en scoorde. Kort daarna pakte Mas ook nog even een doelpuntje mee. 0-5!

Er zijn soms van die momenten in JO9 voetbal die niet te verklaren zijn, uiteindelijk na afloop dat je maar 1 conclusie kan trekken dat het bij de leeftijd hoort….en dat vond ongeveer op dit moment plaats…
Kethel-Spaland wist met een strakke counter een doelpunt te maken. We liepen niet meer in positie, pakten de bal niet af, het momentum was weg. Mas wist op rechts nog wel de achterlijn te halen en met een prima voorzet kon hij Aslan bedienen die hem mooi binnenschoot. Maar toch…de organisatie was weg. Rover kon niet voorkomen dat er Kethel-Spaland 2x achter elkaar wist te scoren. Darrel werkte hard op het middenveld en mocht wederom een doelpuntje er ouderwets “inprikken”.
Na weer compleet uit organisatie te zijn, niet kijken naar de bal, wist Kethel-Spaland de 4-7 te noteren.

In de time out voor de laatste 10 minuten hebben we nogmaals aangegeven, hou je aan de basis afspraken. Daniel wist 2 keer te scoren na goed en hard werken van het hele team. Fenne maakte een mooi doelpunt op aangeven van Darrell. Maar we kregen ook weer 2 doelpunten tegen.
Het bijzondere hieraan is dat de doelpunten van CWO echt prima waren zoals zo vaak geoefend. Maar de rest van deze 4de tien minuten deden we niet wat was afgesproken. Dat is jammer en onverklaarbaar, zeker als je naar het contrast met de 1ste 20 minuten bekijkt.
Maar iedereen heeft wel hard geknokt en zijn/haar best gedaan, dus we zijn gewoon trots op dit team!

Met een 6-10 overwinning in de tas gingen we weer huiswaarts.
Op naar de pepernootjes en chocolaatjes want die horen er gewoon bij in deze periode.