CWO scoort er op los tegen Rozenburg…

Eindelijk mochten onze blauw-witte helden voor de competitie los in de wei, deze zaterdag was Rozenburg de tegenstander. De tribune was weer ouderwets gevuld en heel wat oudgedienden lieten hun gezicht zien in de opgeknapte kantine en langs de lijn. Amylia Krijnberg mocht als pupil van de week het goede voorbeeld geven en deed het netje voor de eerste keer bollen.

Daarna mochten de grote mannen los van scheidsrechter Dennis Broeckaert om het publiek te vermaken. De eerste 10 minuten was het aftasten en ging het spel over en weer met een paar halve kansen voor CWO. In de elfde minuut was het de behendige spits Rick van der Struis, die in de zestien meter een bal wist af te pikken en rcihting keeper ging. Hij werd gehaakt en ging neer, penalty. Rick van der Struis wist hier zelf wel raad mee en schoot de 1-0 binnen. In de 17e minuut was het bijna weer raak, Ta’ha Kadri wist Rick van der Struis te bedienen, deze speelde zich goed vrij en schoot de bal net naast het doel. Rozenburg probeerde wel mee te voetballen, maar CWO had het veldoverwicht. In minuut 32 werd dit overwicht nogmaals omgezet in een doelpunt. Ta’ha Kadri kreeg op links iets te veel ruimte en wist op snelheid de rechtsback te passeren, hij legde de bal prima terug en Rick van der Struis wist zijn grote teen tegen de bal te zetten en wederom de keeper te passeren 2-0. In minuut 36 werd Rozenburg gevaarlijk, na balverlies op het middenveld verscheen Bryan van der Laan vanaf rechts plotseling voor Leroy Goedhoop. De CWO-keeper bleef goed kijken, maakte optimaal gebruik van zijn lengte en wist de lop van Bryan van der Laan te pakken. CWO was weer bij de les en bleef lekker voetballen. Vlak voor rust was het de hardwerkende rechterspits Raoul Gillet die na een mooie aanval de bal hard links van de keeper schoot en de 3-0 ruststand op het scorebord zette.

Na het bakkie thee zagen we een ander Rozenburg, zij vlogen er meer in een wonnen hierdoor de duels op het middenveld. In minuut 48 kregen zijn loon naar werken. Na een prima aanval wist de rappe rechterspits Bethslot Woldeamanuel de 3-1 voor Rozenburg te maken. Deze vroege treffer gaf Rozenburg weer hoop op een beter resultaat en zijn bleven begin tweede helft het spel domineren. In minuut 56 was plaaggeest van de CWO-verdediging Nick de Bil, die de zoveelste vrijtrap rond de zestien wist te versieren voor Rozenburg. Het muurtje werd neergezet, maar keeper Leroy Goedhoop moest wederom tot het uiterste gaan om de bal uit de rechterhoek te tikken. Via zijn hand en de paal werd zo de 3-2 voorkomen. CWO werd pas in minuut 65 gevaarlijk en toen was het ook gelijk raak. Na balverlies op het middenveld stonden er plotsklaps drie CWO spitsen tegenover een verdediger van Rozenburg. Rick van der Struis was niet zelfzuchtig en gaf de bal een Obeida Kadri, deze wist de bal met een stuit over de keeper van Rozenburg te schieten en de 4-1 te maken. Rozenburg bleef wel vechten voor een punt maar de krachten vloeide bij deze dappere strijders langszaam weg. Het laatste kwartier mochten Dwy Kampe en Jurgylio Limon hun kunsten voortonen als vervangers van Jimmy Onderdelinden en Raoul Gillet en in minuut 85 mochten ook Rick van Haren en Chris Martins Da Silva nog 10 minuten meeballen als vervangers voor Rick Pleijsier en Obeida Kadri. In de 90-ste minuut deed Rozenburg zichzelf te kort door een eigen doelpunt te maken, verdediger Marnix Sonneveld speelde terug op zijn keeper echter deze stond uit zijn positie waardoor de bal langs hem het doel in rolde. Zo kwam CWO fortuinlijk aan de 5-1. De koek was echter nog niet op en in minuut 95 was het wederom Rick van der Struis die na een mooie aanval over veel schijven zijn derde doelpunt van de wedstrijd maakte, wat tevens ook de 6-1 eindstand werd. Onder het gejuich van de harde kern en het hoempa, hoempa CWO werd de warme douche op gezocht en nog lang nagenoten van de overwinning onder het genot van een drankje.

Wist u dat…

Teammanager Klaas Bot een paar prima verbeterpunten had voor de stadionspeaker;

Angelique Sala de 50 jaar heeft aangetikt, maar nog als een jonge godin stond te dansen op haar feestje;

Dames 1 ook met 2-0 de volle winst pakte tegen Pernis;

Verzorger Henk weer lekker zat te snoepen naast de dugout;

De Vlaardingse ijzerkoekjes weer rap op waren in de bestuurskamer;

Er 357 niet-betalende supporters waren, waarvan 97% waren gevaccineerd;

De sponsorruimte mooi op tijd klaar was voor de ontvangst van onze gasten en sponsoren;

CWO op doelsaldo bovenaanstaat;

CWO2 ondanks de stevige nederlaag de stemming er goed in wist te houden;

Jeff Stans en aanvoerder Leon Krznaric een bardienstje meedraaide, daar zij een weddensschap van Koen van Dongen hadden verloren;

Scheidsrechter Broeckaert in deze sportieve wedstrijd 4 keer geel gaf, drie voor CWO en 1 voor Rozenburg.