Copyright © 2008 Sportvereniging Combinatie Wil Overwinnen. Alle rechten voorbehouden. Design by MilRo
| Programma | Uitslagen | Trainingstijden | Kleedkamers | CWO Kleding | Lid worden? |

Drie oud-HVOers overleden PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 09 augustus 2018 18:01

 

De afgelopen weken bereikte ons het bericht dat Sjaak van Roon, Jan Ploeg en Rinus op den Kelder zijn overleden. De heren hebben in het verleden elk op hun manier bijgedragen aan de geschiedenis van HVO.

Wij wensen hun nabestanden heel veel sterkte met het verlies van hun dierbaren.

In Memoriam: Sjaak Van Roon

In Memoriam

Sjaak van Roon * 17-08-1938     † 27-07-2018

 

Sjaak voetbalde vroeger in diverse elftallen van HVO (Hechte Vriendschap Overwint).
Toen wij in 1978 Vlaardingen ging verlaten om in Goes te gaan wonen, moest ik ook afscheid nemen van de voetballende spelers van HVO 5-6 elftal.
In begin van de jaren ’70 speelde ik in het elftal, met in het middelveld/ links half Cas van de Velden (ook helaas op 20 januari dit jaar overleden) midden Sjaak van Roon en rechts half ondergetekende.
Ik heb Sjaak leren kennen als een technisch begaafde voetballer en zijn vooruitziende steekpass door het midden. Sjaak was een eerlijk, betrouwbaar persoon en altijd goed gekleed. Na afloop van iedere wedstrijd (3e helft), deden wij een knaak of 5 gulden toen die tijd onder de asbak leggen. We hebben toen menig biertjes gedronken in de kantine van HVO, met de grootste pret en verhalen. Sjaak hield van humor en lachen. Hij was een geweldige voetbalvriend.
Bij de begrafenis van Cas van de Velden 20 januari jl., vertelden ze mij dat Sjaak ongeneeslijk ziek was en uitbehandeld was. Daarna heb ik hem gebeld en gevraagd naar zijn situatie van zijn ziekte. Hij vertelde mij, dat hij nog maar een paar maanden te leven had. Zijn gewicht was behoorlijk afgenomen. Sjaak wist nog diverse anekdotes te vertellen, over de vele competitie wedstrijden met ons elftal na ruim 40 jaar geleden.
Ik heb hem nog vele malen telefonisch gesproken en gelachen om vroeger, ondanks zijn ziekte en pijn. Laatste keer dat ik hem telefonisch had gesproken, stond hij in de badkamer te scheren en pakte toch de telefoon op. Hij sprak met mij niet wetende dat heel de telefoon onder het scheerschuim zat.
Sjaak is op vrijdag 27 juli jl. gestorven, in alle stilte en de wens van Sjaak was ook om in stilte gecremeerd te worden. Donderdag 2 augustus, kreeg ik het overlijdenskaartje per email. Ik was zeer ontdaan dat Sjaak was overleden.
Sjaak ik blijf je herinneren als een goede voetbalvriend met het hart op de juiste plaats. En voor je vrouw Mirjam haar beste vriend & maatje, haar steun en toeverlaat.
Wij wensen haar veel sterkte toe met het verlies van Sjaak.

Rust in vrede Sjaak.
Cor Klos


Klik op de afbeelding voor een vergroting.


Klik op de afbeelding voor een vergroting.


Klik op de afbeelding voor een vergroting.

 
Recente artikelen in de categorie In memoriam

Deze week zijn jarig:

Milano van Uffelen (13/12)
Martijn Cox (15/12)
Jemayro Teixera (16/12)
Kivanc Demirtas (17/12)
Yalisa Willemsen (17/12)
Mosaiah Uiterloo (18/12)
Nygel Martis (19/12)