Copyright © 2008 Sportvereniging Combinatie Wil Overwinnen. Alle rechten voorbehouden. Design by MilRo
| Programma | Uitslagen | Trainingstijden | Kleedkamers | CWO Kleding | Lid worden? |

CWO en Piershil zorgen voor een doelpuntrijke middag in Park Nieuwelant PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 20 mei 2018 13:01CWO, dat zich vorige week tegen Neptunus had veilig gespeeld, trad vandaag aan tegen Piershil, de ploeg die deze week liet weten dat zij volgend jaar een klasse lager gaan spelen. Een wedstrijd om des keizersbaard zou je zeggen, maar dat weerhield beide ploegen niet om er een leuke voetbalmiddag van te maken.

Nadat Igor Markovic was gehuldigd voor zijn 100-ste optreden in de CWO-hoofdmacht gingen de Azuri gelijk in de aanval, binnen 10 minuten kreeg CWO zeven corners en had CWO via Arie van Bree al vroeg op voorsprong kunnen komen, de sluitpost van Piershil wist echter zijn doel schoon te houden. Na elf minuten kreeg CWO beloning naar werken en kwam een voorzet vanaf rechts bij Igor Markovic terecht. Hij verlengde met het hoofd naar Arie van Bree die voor het eerst het netje voor CWO deed bollen.

Na deze treffers voetbalden beide ploegen lekker door, waarbij CWO het beste van het spel had en met goed voetbal regelmatig voor het doel van Piershil verscheen. In de 25-ste minuut was het dan wederom een CWO-er die het netje deed bollen. Adelcao Mendes Moreira wist vanaf rechts door te breken, was niet zelfzuchtig en gaf de bal af aan Colin Pleijsier, die eenvoudig de bal kon inschuiven. Hierna ging CWO aanvallend helemaal los. Na een lange bal van de altijd goed spelende Jordi de Bruin en een misrekening van een Piershil-verdediger kon Colin Pleijsier alleen op de keeper af en eenvoudig de 3-0 binnen schieten. Vier minuten later was het Laurens Cruz die vanaf links goed doorzette en de bal terug legde op de vrijstaande Adelcao, deze schoot de bal hard en laag in en tekende zo de 4-0 aan. Piershil bleef sportief meevoetballen en kreeg wat kleine kansen, echter was het in minuut 36 weer raak voor CWO, Colin Pleijser speelde zichzelf goed vrij en liet Arie van Bree zijn tweede doelpunt van de middag maken, 5-0. Dit doelpunten festijn werd zelfs onze vaste DJ van de Mark te veel, zodat hij vergat de CWO-tune te draaien bij ieder doelpunt.

CWO liet na de 5-0 de touwtjes wat vieren, waardoor Piershil wat gevaarlijker kon worden, dit resulteerde in de 41ste minuut tot een verdiende goal voor Romano Peppermans.

Na het bakkie thee bleef onze trouwe verdediger Jordi de Bruin met een kleine kwetsuur achter in de kleedkamer en werd Char Pires ingebracht. De omzetting achterin zorgde voor wat onrustige momenten in de zestien meter van CWO, maar de beste kansen aan het begin van de tweede helft waren voor de Azuri. Adelcao kreeg twee grote kansen, maar wist dit keer ze niet te verzilveren. En zoals het altijd in de voetbal gaat, scoor je zelf niet dan doet de tegenpartij het. In de negende minuut tweede helft wist Jacco Vink te ontsnappen aan de CWO-verdediging en keeper Armando Mostert te verschalken en de 5-2 op het scorebord te noteren.

Deze goal was voor CWO weer aanleiding om gas bij te geven en zo was het vijf minuten later na een mooie aanval wederom raak voor CWO, Colin Pleijsier scoorde zijn derde doelpunt van deze middag en bracht de marge weer terug naar 4 doelpunten. Trainer Fransisco Roque da Silva wisselde Talha Koc voor de hard werkende Marlon Almeida en bracht ook Giovanni Santos Boaventura in voor de moegestreden Jelli Moreno. Beide ploegen bleven het publiek vermaken onder het gezag van de goed leidende scheidsrechter Lingen. Na een inschattingsfout van de CWO-verdediging wist Jacco Vink zijn tweede doelpunt van de dag te maken en Piershil op 6-3 te brengen. Drie minuten later was het weer raak, maar dan voor CWO. Giovanni brak goed door vanaf links en wist de Man of the Match Colin Pleijsier te bereiken, die eenvoudig de 7-3 binnen schoof en zijn vierde doelpunt van de dag maakte.

De wedstrijd hobbelde zo naar het einde, CWO vond het wel prima en Piershil beloonde zichzelf in de 42-ste minuut van de tweede helft met een extra doelpunt. Roman Peppermans kon, na een verdedigingsfout, alleen op de keeper af en scoorde zijn tweede doelpunt van de dag, wat tevens de eindstand van 7-4 voor de blauw-witten betekende.

Deze sportieve middag kwam zo tot een mooi einde.

Volgende week speelt CWO haar laatste competitiewedstrijd tegen Sparta AV, let op: de wedstrijd wordt i.v.m. jubileum-activiteiten gespeeld op het complex van de rugby en cricketvereniging Sparta aan de Bermweg 11, Capelle aan den IJssel.


 

 

Agenda

Deze week zijn jarig:

Pien Voshaar (24/06)
Dani Koning (25/06)
Dion Mujaj (26/06)
Omer Faruk Kadi (28/06)