Copyright © 2008 Sportvereniging Combinatie Wil Overwinnen. Alle rechten voorbehouden. Design by MilRo
| Programma | Uitslagen | Trainingstijden | Kleedkamers | CWO Kleding | Lid worden? |

Zuidland en CWO bezorgen toeschouwers een vermakelijke en zonnige zaterdagmiddag PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 15 oktober 2017 15:01De maaiploeg van Zuidland had een midweekje Centerparcs, waardoor de groene grasmat meer leek op een hobbelig hoogpolig tapijt. Ondanks de trage grasmat lieten zowel Zuidland als CWO zien dat ze erg veel zin hadden in een potje voetbal. CWO begon sterk en wist binnen vier minuten het netje te doen bollen. Laurens de la Cruz wist vanaf links met een lange bal Romeo da Silva te bereiken. Romeo nam de bal met de borst mee en schoot de bal links van de keeper laag binnen.

Deze vroege treffer zette Zuidland gelijk op scherp en zorgde dat CWO onder druk kwam te staan. Nadat de Zuidlandse spits Leon van der Steen al een keertje van dichtbij had over gekopt, was het in de dertiende minuut raak voor Zuidland. Vanaf rechts werd de bal voorgegeven en door van der Steen tegendraads achter de CWO-keeper Gene Fortes gekopt. Beide ploegen kregen wat kleine kansen, maar na twintig minuten was het voor Zuidland weer raak. Spits Leon van der Steen zette met een mooie kapbeweging twee CWO-verdedigers op het verkeerde been en gunde de vrijstaande linksbuiten Quinton Cheuk-A-Lam de goal, deze schoof de bal eenvoudig in het doel. Nu was het CWO dat tegen een achterstand aan keek en gas bij gaf. In de vijfentwintigste minuut was het alweer raak. Vanuit een corner kwam de afgeketste bal voor de voeten van Jordi de Bruin, hij dacht niet na en schoot direct op het doel, via de knie van Arij van Bree belandde de bal in het doel van Zuidland en was ‘t weer gelijk. Na deze gelijkmaker kregen beide ploegen nog wat kleine kansjes, maar was het Zuidland dat weer op voorsprong kwam. Via een vlotte aanval door de midden wist Timon Bel in de zevenendertigste minuut de 3-2 voor Zuidland binnen te schieten. Gezien het spelbeeld de eerste helft was de ruststand van 3-2 voor onze gastheren terecht.

Na het bakkie thee in de rust liet CWO zien dat zij geen genoegen nam met een 3-2 achterstand en werd er met goed combinatie voetbal menig kans afgedwongen. Helaas lukte het Chris Tavares Barros en Adelcao Mendes Moreira niet ‘t netje te vinden. Het was zelfs bijna 4-2 voor Zuidland dat bij een snelle counter via Robin van Buuren bijna ‘t netje wist te vinden. De snelle aanvaller van Zuidland schoof de bal langs Gene Fortes in de rechterhoek, daar stond echter Jordi de Bruin, die met zijn grote teen de bal nog net uit het doel wist te halen. CWO bleef echter de tweede helft het betere van het spel houden en kreeg via Adelcao Mendes Moreira een goede kans om de 3-3 te maken. De keeper van Zuidland keerde zijn harde schot.

Trainer Fransisco Roque da Silva wisselde de moegestreden en lichtgeblesseerde Perry Bakx voor Dwy Kampe en wisselde Marleyson Meija voor Adelcao Mendes Moreira. Met deze wissel zorgde CWO voor nog meer druk op het doel van Zuidland. In de zevenenzestigste minuut kreeg CWO een vrijetrap aan de linkerkant van de zestienmeter. Colin Pleijsier draaide de bal in en het was Giovanni Santos Boaventura, die de bal doorkopte naar Marleyson Meija, die de bal met de binnenkant voet in de linkerhoek schoof. De 3-3 was op dat moment een terechte tussenstand. CWO was echter niet tevreden met een punt en bleef druk zetten op het doel van Zuidland. Via Giovanni kreeg CWO nog twee goede kansen, zijn eerste schot ging net naast en zijn twee schot belandde op de binnenkant van de paal. Een verdediger wist net voordat Marleyson kon intikken de bal tot corner te verwerken. CWO bleef drukken, maar de bal wilde er niet in. Het was zelfs Zuidland dat de laatste minuut voor tijd de beste kans van de tweede helft kreeg. Een zeer slecht genomen corner van CWO gaf Robin van Buuren de kans om de 4-3 binnen te schieten. Hij schoot tot opluchting van alle CWO-ers net naast.

Na negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter van Gurp af en konden beide ploegen zonder gele kaarten en met een puntje erbij de kleedkamer opzoeken.  De winnaar van vandaag was ‘t publiek, zij kregen strijd, doelpunten, spanning onder ‘t genot van een heerlijk zonnetje.   

 

 

Agenda

Deze week zijn jarig:

Tugra Ay (23/04)
Nick Sens (26/04)
Julia Stellenaar (27/04)
Ali Ilgen (29/04)