Copyright © 2008 Sportvereniging Combinatie Wil Overwinnen. Alle rechten voorbehouden. Design by MilRo
| Programma | Uitslagen | Trainingstijden | Kleedkamers | CWO Kleding | Lid worden? |

Fusiepartner HSC PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 25 november 2008 23:27
HSC

 

HSC is een van de drie fusiepartners. HSC was natuurlijk op zich al een fusieclub tussen "De Hollandiaan" en Satelliet. Hieronder een korte historie van HSC.

s.v. De Hollandiaan/Satelliet Combinatie, zoals de naam voluit is, is ontstaan in 1989 door een fusie van de voetbalverenigingen s.v. De Hollandiaan en v.v. Satelliet. De vereniging heeft de oprichtingsdatum van Hollandiaan (de oudste van de twee clubs) aangehouden als oprichtingsdatum, 11 september 1920. De Hollandiaan is in 1920 opgericht door werknemers van de melkfabriek Hollandia die tot 1970 in Vlaardingen heeft bestaan. Het kantoor van de melkfabriek staat nog steeds aan de Oosthavenkade, het zogenaamde Hollandiagebouw waarin de Vrije Academie is gevestigd.

De fusie kwam tot stand omdat De Hollandiaan door de gemeente verplicht werd haar eigen accommodatie in park 't Nieuwelant te verlaten. Het clubgebouw van De Hollandiaan bestaat nog steeds en wordt nu gebruikt door het VOJ voor club- en buurthuiswerk. Satelliet was in die tijd een vereniging in zwaar weer. Steeds kleiner wordend en financieel wankel.

Beide verenigingen wisten elkaar te vinden en in de zomer van 1989 werd onder leiding van Peter van Wilsem het fusieproces afgerond met de daadwerkelijke fusie en de verhuizing van De Hollandiaan naar het noorden van het park.

De eerste jaren waren voor HSC die van bloei. Prachtige sportieve resultaten: kampioenschap van het zogenaamde Dreamteam (zaterdag 1) en een Vlaardings kampioenschap voor zondag 1 in een finale tegen het vier klassen hoger spelende HVO. Ook financieel kende de vereniging een ongekende bloei.

Helaas is dat de laatste tien jaar wat veranderd. Van een vereniging met 300 leden zakten we naar een vereniging met 170 leden, maar wel met de grootste zondagafdeling van Vlaardingen. Helaas was er de laatste jaren geen jeugdafdeling meer. Het ledental zakte nog meer en de fusie met HVO en RKWIK was onvermijdelijk.

Op 1 juli 2008 is HSC gefuseerd met HVO en RKWIK in sv CWO. Sv CWO houdt wel als oprichtingsdatum 11 september 1920, aangezien HSC de oudste vereniging was van de drie fusieclubs.

 
Recente artikelen in de categorie Historie CWO

Deze week zijn jarig:

Shayden Merite (16/11)
Rona de Voogd (17/11)
Chendra Fraaij (21/11)